Betalen en tarieven

Tarieven

Hieronder vindt u de actuele lijst van prestaties, codes en tarieven vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

De overheid heeft bepaald dat tandartsen niet hun eigen tarieven mogen bepalen. 

Heeft u een uitgebreide behandeling nodig? Dan maken wij graag vooraf een begroting. Nadat wij het behandelplan met u hebben besproken, krijgt u deze begroting via mail toegestuurd. U weet dus  vooraf waar u aan toe bent.

De tarieven zeggen niets over de mate van vergoeding van uw verzekeraar. Wij zullen daarom alle behandelingen boven €150 euro indien gewenst voor u begroten. U kunt dan zelf bij uw verzekeraar nagaan welk deel van de kosten wordt gedekt.

In de tarievenlijst kunt u bekijken wat dit voor u betekent. Voor vragen of informatie omtrent de tarieven kunt u contact met ons opnemen.

Verder willen wij u er op attenderen dat vanaf 1 augustus 2020 tot 1 november 2020 aanbieders in de mondzorg een tijdelijke toeslag declareren van 4,85 euro (C88). De NZa heeft deze toeslag bepaald om tegemoet te komen in de extra gemaakte kosten in verband met het coronavirus. Voorbeelden hiervan zijn extra gezondheidschecks, extra beschermingsmateriaal en mondspoeling voorafgaand aan een behandeling. Voor kinderen wordt de nieuwe prestatiecode vergoed. Indien u aanvullend verzekerd bent voor mondzorg is het afhankelijk van het beleid van de zorgverzerelkeraar of de toeslag vergoed wordt.